laupäev, 12. september 2015

Tervise- ja spordinädal TAG-s; 07.09-11.09.2015

 
 
 
Mens sana in corpore sano – terves kehas terve vaim
Juvenalis
 
Sportliku meelega sügisesse sammudes oli Arte esimene koolinädal tervise- ja liikumiserohke aeg. Kooli kehalise kasvatuse ainesektsiooni korraldusel toimus esimesel täiskoolinädalal seeria erinevaid üritusi, mis olid kõik seotud Euroopa spordinädalaga.    
           
Nagu ütles selle ürituse kohta Euroopa Komisjoni hariduse, kultuuri, nooruse ja spordi volinik Tibor Navracsics: "Me soovime inimestele näidata, et on palju võimalusi olla aktiivne, olenemata asukohast. Haara võimalusest ning aita meil innustada kodanikke tegelema rohkem spordi ja  füüsilise aktiivsusega."  
Seda ka artelased tegid, kuid  nüüd kõigest kronoloogiliselt.
 
Esmaspäevasel päeval, 07.09,  oli gümnaasium Harku Sõudebaasis. Esimesena tuli loomulikult õppida aerusid käes hoidma:



 
Kui aeruhoid selge, sai juba järvele sõudma minna. Oluliste märksõnadena olid töös loomulikult lisaks sportlikule valmisolekule ka lõbusana mõjuv meeskonnatöö
 
Teisipäeval, 08.09. oli kõikides vanuseastmetes teatejooksupäev.
 


 

Võistlustules olijatele elasid kaasa ja hoidsid pöialt klassijuhatajad ja aineõpetajad (loomulikult kõik teised ka):
Kolmapäeval, 09.09 toimus TAG-i vilistlase Katrena Tenno juhtimisel aeroobikapäev 9-12. klassi õpilastele. Hoogne treening toimus tüdrukutele ja poistele eraldi ning oli võrdselt hoogne mõlemale grupile.
 
 
 
Iseenesestmõistetavalt tegeleti sportlike meetoditega teiste ainete tundides. Tehti sirutusi ja painutusi, hingamisharjutusi:

  

 
Neljapäeval, 10.09. toimus õpetajatele kepikõnni pärastlõuna ning spordinädal päädis meeleoluka võrkpalli võistlusega õpilased versus õpetajad. Sedakorda olid õpilased need, kes võitu said tähistada
 
 

Artelased on toimekas kollektiiv ning olnud nädal tõestas seda oma mitmekülgses aktiivsuses täielikult.

Kommentaare ei ole: