laupäev, 17. oktoober 2015

Korvpall; simulatsioonimäng; rebaseks löömine; hõimupäev; ettelugemine, miniolümpia - TAG 12.10 - 16.10.2015

Sügisvaheajaeelne nädal tõi artelastele intensiivseid, humoorikaid, asjalikke ja sportlikke momente.
13.10.15 osalesid Arte gümnaasiumi õpilased  Sportlandi tänavakorvpalli turniiril. Nii 6.-7. klassi kui ka 4.-.5. klassi tüdrukud olid väga heas hoos ning võitlesid ennastunustavalt. Sealt ka tulemus:
6. -7. klassi tüdrukud
I koht.
Paula Kristiina Sibul, Maarja Grünmann, Kayli-Liis Padur.

4. -5. klass tüdrukud
II koht: Marleen Halanurm, Jaanika Lainelo, Eliise Luks, Hanna Maria Sibul.

 III koht: Sille-Liis Mölder, Kristel Rattasepp, Laura Õun, Marta Eleri Jaama.
Esimese ja teise koha võistkonnad tagasid endale ka koha märtsis toimuvale finaalturniirile. 6.-7. klasside poiste turniiri laeks jäi esimene playoff ring.
14.10.15 toimus abituuriumis simulatsioonimäng "Euroopa Parlament", kus õppurid said avardada silmaringi ja kogeda seadusloome demokraatliku protsessi toimimist Euroopa Parlamendis.
Eesmärgiks oli praktilise tegevuse kaudu laiendada osalejate teadmisi Euroopa Parlamendi tööst, otsustusprotsessist ja selle keerukusest, mõju olulisusest ning inimsuhete rollist ja suurendada osalejate üldisi teadmisi Euroopa Liidust. Viktoriinis sai esimese koha (5725 punktiga)  ning presidendi rolli Merlin Lepiksoo.
Võitja määras kõigepealt ametisse komisjonide esimehed ja raportöörid, seejärel jaguneti viide fraktsiooni ning kolme komisjoni ja mäng saigi alguse. Raportööride ettekannete järgselt näitas väga head ajakirjaniku tööd Algis Roog. Esitatud küsimused suunasid nii mõneski eelnõus komisjoni pakutud sõnastust ümber vaatama.
15.10.15 kujunes aga üheks omapäraseks ja lõbusaks vaatemänguks tervele koolile. Teadupärast toimub septembris-oktoobris haridusasutustes esmakursuslaste sissepühitsemine järgmisesse haridusastmesse. Ei olnud artelased selle poolest erandlikud. Üheks koolipäevaks omandasid kümnendate klasside õpilased koolivormivaba välimuse ning olid mitmetes väga huvitavates tegevustes, mis hõlmasid nii varahommikusi askeldusi koolilähedases parklas, sportlikke kogunemisi, rebasevannet ja palju muudki.
 

Samal ajal, kui koolis askeldasid ringi meeleolukad gümnasistid, viibis aga põhikooli 5.B klass
veekeskkonna programmis Viimsis Rannarahva muuseumis "Olen mere sõber", kus tutvuti  Läänemere ja selle elukeskkonnaga. Osalejad said uusi teadmisi  seostest, kuidas kodune prügikäsitlus mõjutab otseselt looduskeskkonda ja kuidas inimtegevus mõjutab veekogude reostumist, Eesti keskkonnaprobleeme ja keskkonnateadlikust tarbimisest ja prügikäitlusest.

Lisaks tähistati koolis ka hõimupäeva, mille raames toimus 9.-12. klassidele loeng soome-ugri rahvastest. Ettekande tegi ajaloo õpetaja Arvis Kiristaja.
Lisaks esitasid 12. klasside õpilased omaloomingulise lähenemise  juudi muinasjutust "Pikkade patsidega printsess".
Muinasjutust tehti  ka video
mille valmimisel olid abiks  Hans Harald Pilv, Merlin Lepiksoo ja Birgit Tikk.
 Üks Arte gümnaasiumi traditsioone on olnud sügisveerandi viimasel reedel toimuv ettelugemispäev, mille teema on harilikult tulnud aasta märksõnast. Et selle aasta märksõnaks on muusika, siis olid ka etteloetavad tekstid seotud muusikaga.  Ette lugemine toimus teise või kolmanda tunni ajal. Põhikoolis lugesid õpilased südamlikku lugu "Luikede järvest" ning gümnaasium tegeles Wolfgang Amadeus Mozarti tuntud ooperi "Võluflööt" libreto esitamisega. Ettelugejad võisid tekste lugeda üksi või mitmekesi koos.


Unustamata kõige väiksemaid, sisustasid 11. klasside õpilased 1. klasside omapärast esimese kooliveerandi lõppu. Nimelt sportliku joonega Arte gümnaasium korraldas oma kõige uuematele õpilastele üheteistkümnendike kaasabil palju kilkeid, naeru ja põnevust pakkunud miniolümpiamängud.












Ja niiviisi askeldades jõudsidki artelased pisukese hingetõmbeni - sügisvaheaeg oma karges ja kuldses päikeses tuligi kohale 

Kommentaare ei ole: