reede, 30. september 2016

Kuulsad vilistlased; filmimehed, külalised Leedust; rebastepäev; kontsert - TAG 26.09-30.09.2016


Rõõmsalt päikeseline sügis asendus täpselt sobivalt lehti kukutava tuule ja vihma võimalustega ning nagu kõik päevad pole vennad ja kõik nädalad ühesuguselt kulgevad,  juhtus ka nii, et ühel nädalal hingas Arte koolimaja rahulikus õppimisrütmis ning järgmisel st sellel õppenädalal tegi tasa kõik, mis möödunud õppeviispäevakul tegemata jäi. 
Sügisese pööriaja esimene ja ühtlasi septembri viimane töönädal kuhjas põnevust igale maitsele ja andis sisukat tegevust nii õpilasele kui õpetajale.
On ammu teada, et meie koolist võrsub asjalik rahvas ning ühel sellenädalastest koolipäevadest andis näidistundi rahvusvaheliselt tuntud endine jalgpallur ja väravavaht, meie kooli vilistlane Mart Poom. Elevil meeleolus neljandikud harjutasid kehalise kasvatuse tunnis erinevaid jalgpalliga seotud tegevusi ning õppisid juurde mõndagi põnevat. Tuntud jalgpallur on muuseas koolikoka võistluse žürii liige, kes erinevates koolides vahetub.
Meie kooliperele toitlustustust pakkuva firma kokk osaleb sellest sügisest käivituva parima koolikoka leidmisega seotud võistlusel ning selle tarvis viibisid koolimajas filmimehed, kes võtsid üles taustamaterjale ning küsitlesid õppureid koolitoitude osas. Lastele mitmeti põnevust pakkunud filmimisel saadud materjali on võimalik näha selle sügise jooksul mitmetes erinevates saadetes. 
Kolmapäevaselpäeval aga viibisid meie koolis külas Leedu Vabariigist pärit noored, kellele tehti ringkäik meie majas, näidati klassiruume, sööklat, võimlat, uuenenud õpetajatetuba, teabekeskust ning ujulakompleksi. Kuigi koolid on tihtipeale koolilikud ühteviisi, meeldisid meie sõbralikele lõunanaabritele väga koolimajas olev atmosfäär ja kõik nähtu. 
Tavapärane uute gümnasistide e roheliste sissepühitsus toimus ka sellel aastal. Sedakorda pidid rohelised osalema jumalakummardja rollis - sisuliselt igal abituriendil tuli leida endas jumalik alge, mida esmakursuslased siis igati meelitada püüdsid. Õpilased olid vastavalt kummardatava jumala soovile ennast rõivastanud ning liikusid koolimajas silmnähtavalt heas meeleolus Roheliste tegevused toimusid erinevatel vahetundidel esmaspäevast alates, kuid peamine leidis aset siiski neljapäeval, millal rohelistel tuli teha ringkäike koolimajas, võimelda staadionil, kõndida linnaosas. Ühelt värskelt gümnasistilt tuli kommentaar üritusele: "See on äge ja lahe üritus!" Rohelisteõhtu päädis gümnaasiumile mõeldud lõbusa õhtuga.
Arte koolipere tähistab alati muusikapäeva ning selle nädala viimaseks sündmuseks kujuneski  RAM külaskäik mehelike häälte saatel. 8.-12. klassidele mõeldud muusikaline harimistund oli meeldiv ja kasulik. 


September on saanud minevikuks, peagi ootab ees sügisvaheaeg, kuid enne seda tähistab Arte õpetajatepäeva (millest on juttu järgmisel korral) ja oma kooli juubelit (millest tuleb juttu üsna pea) 
Seniks aga ilusat simunakuusse jõudmist!!!

Kommentaare ei ole: