reede, 16. september 2016

Lahtiste uste päev; huvitavat tundides ja sportides - TAG 12.09-16.09.2016


Sügise saabudes ja kooliaasta alates pakuvad artelased võimaluse kõikidele nendele, kes soovivad heita pilku õppepäevale või kuulda põnevamat koolistoimuvast sellisel üritusel nagu lahtiste uste päevad. Lapsevanemad võivad külastada tundi, vestelda erinevate aineõpetajatega ning õhtul viibida üldkoosolekul, kus lisaks mõnele uudisele on olemas ka pisut koolituslikum element - tervislik toitumine vms.

Arte Gümnaasiumile on tavapärane, et lahtiste uste päevad on vähemalt kaks korda aastas ning septembri kolmandal nädalal oligi esimene kokku saamine.

Ühendati mitu erinevat ja põnevat momenti - toimus koolivormilaat, kus õppurid said anda teise hingamise väikseks jäänud vormiriietele ning Arte Gümnaasiumi aktiivse ja tegusa tervisekomisjoni ettepanekul sündinud väga menukaks osutunud KõrwitzaKoffik. Arte Gümnaasium liitus Tervise Arengu Instituudi kampaaniaga "Köögivili kõhtu ei kasvata" ning selle raaames toimunud kohviku ülesandeks oligi õpilaste ja lastevanemate ning ka personali vahendusel pakkuda köögiviljadega seotud toite nii küpsetiste, hoidiste kui ma muude maitsvate ja tervislike toodete näol. 

Kui KõrwitzaKoffik oli oma uksed sulgenud, said vanemad pärast üldkoosolekut kõnelda oma laste klassijuhatajatega ning tõmmata joone alla sujuvalt alanud kooliaastaga seotud tegevustele. KõrwitzaKoffik tänas kolleege, kes kohviku toimimisele energiat panustasid ning õhtu meeldivaks tegid: Külli Hansen; Triinu Kartau; Karl-Robert Läll; Maris Lang; Heli Mänd ja andekad kunstnikud.

Arte on väga uuendusmeelne kool ning haarab kinni võimalustest, mida pakub digiajastu digipööretega. Meie koolil on lisaks arvutiklassidele olemas ka väga korrektne ja portatiivne digiklass, mille köitvus seisnebki oma liikuvuses - mistahes õpetaja saab mistahes tunni teemades kasutada selleks konkreetses tunnis igale õpilasele individuaalselt kätte anda sülearvuti ning õpetaja saab muuta ainetundi mitmekülgsemaks ning võimalusterohkemaks.  Sedakorda sai 6.c emakeeletunnis harjutada  sõnaraamatute praktilist kasutamist ning tuleb tõdeda, et õpilastele meeldis.
Ka sellel nädalal jätkas Arte sportlikult, suisa mitme ürituse kaudu.
Esmapäeval toimusid Euroopa spordinädala raames aeroobikatund gümnaasiumi noormeestele ja zumbatrenn gümnaasiumi tütarlastele. Treeneriteks seekord taas meie vilistlased Katrina Tenno ja Triin Pärn. 

9.-12. klassi noormeestele andis Kristjan Port aulas loengu teemal toitumine, steroidid ja muu selline. Seal räägiti, et kuidas toituda korralikult ja et trenni tegemiseks ei pea mingeid tablette sisse sööma. Meile räägiti, kuidas sportlastele makstakse, et nad seda reklaamiks, kui tegelikult see üldse midagi ei tee. Loeng oli põnev ja huvitav. Loodame et selliseid loenguid tuleb veel .
Kuna kestis veel Euroopa spordinädal, otsustasid õpilased ja
õpetajad üksteisega mõõtu võtta ning toimus omanäoline vesivõrkpall, mille kestvust ei mõõdetutki mitte ajaliselt, vaid hoopis teise dimensiooniga - kumbki poolaeg kestis 10 veega täidetud õhupalli. Ehkki õpetajad Liina Lüütsep ja Kadri Ojala harrastasid palli püüdmisel eriti efektiivset kilerullimistehnoloogiat, õnnestus õpilastel võita 31:30. 

Kooliaasta on rajad sisse seadnud ning järgmise nädala sissekanne jääb juba pärissügisesse ;) 



Kommentaare ei ole: