pühapäev, 23. oktoober 2016

Arte 35. sünnipäevast

35 on  number, mille puhul pole inimene veel vana ja enam verinoor, vaid täpselt sellisesse ikka jõudnud, kus on elav huvi uuenemiste ja arengute suunas, kuid juba piisavalt elukogemust, millele toetudes saab minevikku vaadata ja teha järeldusi, millel kaalu ja kõla. Viimase koolinädala kaalukaks kõlaks oligi märksõna kooli sünnipäev. Ilus ja ümmargune 35. 
Ettevalmistused ürituseks olid alanud juba jaanuaris ning tippsündmuseks kujunes tegude-ja rahvarohke sügisveerandi viimane koolipäev, mil hommikul kaheksast alates toimusid erinevatele kooliastmetele suunatud aktused, lihviti etlusoskust ning anti kaks erinevat kontserti: üks päevane, mis toimus koostööpartneritega ja üks vilistlastele suunatud ja täissaalile antud õhtune etendus.
Kooliastmete aktustel oli eripäraks asjaolu, et kõik klassid kinkisid heade soovidega kaarte - olid need siis luulekeelselt  või kujunduslikult omaloomingulised. Õpilased said aga pidupäevaks kringlit. Mõned klassid pidasid veel ka lisapidu. Vastastikku heade soovidega mindi sügisvaheajale. Pärast tuli teha veel peaproov, et külalised saaksid nautida võimalikult sujuvaid etteasteid. 
Pärastlõunal toimus esimene kontsert, milles olid osavalt ühte põimitud mitmed huvitavad lauluvalikud ja õpetajate/koolitöötajate kirjutatud luuletused teemal "Mina jään". Sellel kontserdil õnnitles Arte koolipere esindajat, direktor Sirje Ebralit nii Mustamäe Linnaosa Valitsus, Kännukuke Raamatukogu, piirkondlikud lasteaiad, Eesti Jalgpalli Liit, Tallinna Tervishoiukõrgkool ning SA PERH. Pisuke kehakinnitus ning vestlus Päikesesaalis tõid kokku mitmeid endisi kolleege, kes kooli raudvaraga (tervelt neli õpetajat - direktor Sirje Ebral, käsitööõpetaja Eda Idnurm; algklasside õpetaja Reet Lilleberg ning  muusikaõpetaja Meeli Mandre - on olnud selle kooliga seotud aegade algusest alates, lisaks ka üks meie koolitädidest) juttu ajasid ning kostitustest osa said.
Kahe esitluse vahel kogunesid vilistlased koolimajja ning kõndisid oma klassides, kõnelesid õpetajatega ning nägid üle hulga aja kunagisi kaasõpilasi. Omamoodi suur rõõm oli kindlasti ka nendel kolleegidel, kes kõik kunagi on olnud osa Arte õpetajaskonnast, kuid aegade jooksul läinud kes sinna ja kes tänna. Rõõmsat äratundmist, ohtralt kallistusi ning meenutusi kaikus igast koridorist, klassiruumist ja trepimademelt. 
Õhtusel kontserdil olid laval lisaks väga mitmekülgsetele õppuritele ka õpetajad ise, esitades vahva põiming-nägemuse eesti muusikast ning täiesti esmakordselt lisandus Arte niigi musikaalsesse, ansamblitest ja mitmetest kooridest koosnevasse tunnivälisesse tegevusse pesuehtne meeskoor,  kes esitas kontsrdi lõpuloona "Oma laulu ei leia ma üles". Kõikidele kuulajatele ning kõikidele osalejatele meeldis olla osa sellisest võimsast kontserdist ja üritusest üldse. Kool tänab südamest kõiki neid õpilasi ja õpetajaid, kes  panustasid hääle, meele, liikumise, jõu, nõu ja võimalustega aega ning energiat, et kõik ladusalt libiseks.
Sünnipäeva tähistati veel mitmel moel ning lõppeks päädis suur ja tähtis sündmus vilistlaste korraldatud ilutulestikuga kooli staadionil.
Kõikidelt osalejatelt oli kuulda ohtralt kiidusõnu korraldajatele ning ka blogi tänab, et on olnud niivõrd sisukaid tegemisi. 


Pärast säherduselt meeleolukat sünnipäevatamist on hea meel tõdeda, et blogigi saab minna pisukesele pikutusele -  mõlgutama mõtteid hilissügise meeleoludes alanud koolipausile. 
Uus sissekanne pärast vaheaega, kui blogi heidab pilgu ka neile sündmustele, mis lisaks sünnipäeva ettevalmistustele muudes tegudes toimus!!!





Kommentaare ei ole: