laupäev, 26. november 2016

Kodanikupäev; rahvaluuleliselt kadridest, spordist, põnevat tundides- TAG 21.11.2016-25.11.2016


2016/2017 õppeaasta esimene trimester kostitas mitmeti: oli võimalus koguda kokku esimese kolmandiku kooliaasta hindesaak, vaadata, kes ja kuidas peaks peagi algavasse advendiaega astuma - kas julgelt ja särasilmselt, sest tehtud tegemised on igati tunnustusväärilised või maaspäi ning kahjatsedes, et rohkem aega ja energiat ei panustanud pingutusele. Viimane nädal kuhjas tegemisi nii kodanikupäeva kui kadrisandituste näol, tõi sportlikke ettevõtmisi, uhkust ja au artelastele ning põnevat tundidessegi.
Vilistlased  külastavad jätkuvalt õppureid. 6.c klassijuhataja kirjutas külalislektoriga peetud tunni kohta järgmist:
"Vilistlane Risto Kukk rääkis elust ja

sellest, kuidas tal matemaatikat on hirmsasti vaja läinud igal pool ja soovitas kõigil seda õppida, sest kunagi ei tea, millal mõnda matemaatika teemadega seotud matemaatilisi trikke ja nippe vaja läheks. Lisaks sellele rääkis ta enda kooliajast siin koolis ja mis õpetajad siis siin majas olid jne. Enamiku ajast kulus aga küsimuste vastamisele ning küsimuse autor sai kommi." 

Teisipäeval, 22. novembril toimus aulas kodanikupäeva raamas 9.-12. klasside mälumäng, nn Kuldvillak. Igast klassist olid esindatud 5-
liikmelised võistkonnad. Paremusjärjestus oli järgmine: esikoht 12.b 3800 punkti;  teist ja kolmandat kohta jäid jagama  9.b ja 10.b 2500 punktiga. Sotsiaalainete sektsioon tänab õpetaja Kristjanit, Karli ja Kuidot ning õpilasi Annat ja Aleksandrat 12.a klassist. 
MÕK (muutunud õpikäsitlus) eeldab huvitavat
tegevust igal ajal ja igas tunnis. Sedakorda sai omanäolise tunniga hakkama 6.b, kes avas loodusõpetuses aialoomade restorani. Iga õpilane koostas valitud loomale kolmekäigulise lõuna. Laudkonna peale pandi kokku menüü ja selgitati välja, kes kelle nahka pistab. 
Kooli pisematele klassidele toimus aga kadrinädala üritus - õpilased said pidada maha ühe pesuehtsa kadri- ja mardikarnevalil, kus lauldi regivärsis laule, mõistatati mõistatusi, tehti ilmaennustusi, tantsiti ja mängiti. Enamus lapsi olid riietunud kadriteks või martideks.
12.a tüdrukud aga külastasid kehalise tunni ajal akrobaatikaklubi Twister ning teglesid seal trampliinihüpetega.  Kõik olid õnnelikud ja jäid hüpetega tõeliselt  rahule. Enne pidi ennast muidugi eelnevalt korralikult soojas painutama, kuid hõpped õnnestused 110%-lt!!
2016. aasta sügisel toimunud aasta linnu rasvatihase joonistusvõistlusele esitasid 2465 osalejat kokku 2553 tööd ning töid saabus kõikidest Eesti maakondadest, Narvast Kuressaareni ja Võrust Kärdlani. Tallinna Arte Gümnaasiumi 8.a klassi õpilane Kirke Mari Päll saavutas oma vanuseastmes (14-17 aastased) esikoha. Õnnitlused tublile joonistajale.



4.b klass osaleb suitsuprii klassi projektis ja seal projektis on vabatahtlik lisaülesanne teha video teemal "Mida toredat saab teha suitsetamise asemel?"

Arte kooliõpilased paistsid silma veel kodanikujulgusega. Koolipoisid takistasid arvutivargust ning noormehed Kristo Eelmäe ja Margus Kabanen said julguse eest ka väärilise tunnustuse.

Üks koolinädal päädis ning kahmakas koolipere soovib lugejatele advendiaja saabudes ilusaid hetki!! 

Kommentaare ei ole: