pühapäev, 5. november 2017

Kostümeeritult, hingedepäevast ja ilulugemisest, õpetajate koolitusest, teatriskäigust, põnevat tundides - TAG 30.10.2017-03.11.2017

Sügisvaheaeg möödus kui silmapilgutus. Looduse kolkumine aga ei kajastu teps mitte koolielus, sest igasse nädalasse mahutuv nugris tegu/nugrid teod annavad ikka ja jälle põhjust rääkida - kool pole pelgalt osa õppeprotsessist, vaid üks panustest eluks ettevalmistusel üldse.
Sellesse panustavad õpetajad ise ka. Koolivaheajal käisid vene keele õpetajad huvitaval koolitusel. Nad kirjutasid kogetu kohta sedasi:
"Sügisvaheajal  täiendasid TAG-i vene keele
õpetajad ennast Tallinna ülikoolis. Koolituse läbiviija oli RUDN ülikooli (Peoples' Friendship University of Russia) õppejõud Maslova Irina. Teemaks oli "Vene keele kui võõkeele õpetamine kaasaegses hariduskeskkonnas". Meile tutvustati uusi digiresursse ning õppekeskkondi.  Koolituse raames toimusid vebinarid RUDN ülikooli õpetajatega. Kursus oli väga hästi organiseeritud. Tulemusena võime öelda, et õpimine on mõnus protsess"
Et uus õppeveerand saaks hea hoo sisse, toimus 9.-12. klassidele põnev kontsert. Artelastele esines ansambel "Tallinna Balalaika". Ilja Lunin balalikal ja Aleks Pelyovin kitarril. Lauldes esitati erinevaid palu vene romanssidest ja rahvaviisidest ABBA ja Raimond Valgreni. Uus veerand lõi selliselt õppmiseks hea meeleolu.
Perioodiliselt vajab kultuurinälg kustutamist ning
selleks on palju vahendeid, ühte nendest kasutas
aga 7.b, kui käidi  Nukuteatris vaatamas etendust "Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal". Näidendi sisu kõnetas teismelisi ning pärast sai kirjandustundides arutada sündmuste kulgu ja sisu. 
Halloween meie kultuuriruumis pole väga jõuliselt kanda kinnitanud, kuid hingeajaalguses muistsest keldi mütoloogiast välja arenenud kostüümide kandmine on artelastele lubatud.
Talvekuu esimesel päeval  aga oli 1. klassi õppuritel põnev koolipäev, sest toimus Leiutajateküla päeva teemal "Vihmaga välismaale", kus tavalisi ainetunde ei toimunud, vaid lapsed lahendasid erinevates töötubades ja-keskustes erinevaid ülesandeid nag kirjutamine, lugemine, kunst, matemaatika. Sealjuures olid mitmesuguseid ilma ja võõrtähtedega seotud ülesandeid. Näiteks joonistasid vigureid täis
vihmapilte, otsisid aabitsast erinevaid hulki ja joonistasid need mullide sisse, otsisid ilmakaardilt tuttavaid asju, kirjutasid aabitsast võõrtähega algavaid sõnu ja lugesid külla tulnud lapsevanemale ette. Lõpuks tehti koos üks tilkuvate võõrtähtedega pilt ja hinnati üksteise tööpanust. 
Hingedepäeval selgusid parimad Arte ilulugejad. Ettekandele tulid üks eelnevalt ette valmistatud ja
teine kohapeal saadud luuletus. 
Kõige paremini tuli välja: 4.-6. klassides Rauno Koppel 6.c, Brendan Oliver MacLennan 4.a, Sille Liis Mölder 6.b; 7.-9. klassides Hanna Maria Sibul 7.b, Demi Lilinurm 7.b, Silvia-Maria Toodu 8.a ja 10.-12. klass Alexandra Savickis 11.b,  Johanna Kesküla 12.a, Ragne Liiverkas 10. a. 
Kufema zvakanaka!!

Kommentaare ei ole: