laupäev, 11. november 2017

Sügistund; isadepäev; saavutused spordis; sotsiaalsete oskuste arendamine - TAG 06.11.2017 - 11.11.2017

Mardinädalat, mille sisse mahub ka isadepäeva traditsioon, iseloomustas sügisesele omaselt vihmane ja päikseta olek (tõsiküll kahel päeval vilksatas päike umbes 1 tunniks) ning hiberneerimisele viitav loodustsükkel. Samas ei hiberneerunud õppetegevus ega tundideväline tegevus sugugi, sest...
...juba kolmandat korda alustas sotsiaalsete oskuste treeningring. Tunde viib läbi sotsiaalpedagoog Tiiu Kaarjärv. Õpilased, kes on huvitatud ringi tööst, õpivad koos olemist  rühmatööde kaudu, erinevate situatsioonide korral käitumist rollimängudes, õpivad arutlema ja esinema. Eelnevad aastad on näidanud,et õpilastele meeldib selline koos olemine. Sellel õppeaastal pani ennast kirja 12 õpilast.
Isadepäeva ootuses kogunesid aga mardilaupäeva õhtul koolimajja algklassilapsed isade, vanaisade, onude või suurte vendadega.  Korraldustiim kõneles üritusest järgmist: "Kõik kuulasid rõõmsalt laste lustlikku kontserti ja täitsid kõhtu õpilaskohviku "Käbid ja kännud" jaoks valmistatuga. Kohvikupidamine kulges ladusalt, abivalmis ostjad ulatasid raha tagasi arvutamisel vajadusel abikäe. Edasise tarvis jagunesid isad ja
lapsed rühmadesse. Need esimese klassi lapsed ja isad, kes vee peal püsivad, läksid ujuma. Teised suundusid koos teise klassiga võimlasse ühte ärajäänud kehalise kasvatuse tundi. Laste rõõmuks sai mängida nende lemmikmängu - kulli. Kõik olid kordamööda kullid, viimane mäng enne teatevõistlusi kandis nime "Püüa kinni oma isa". Kõige Kiirema Isa tabamiseks läks vaja kõigi laste abi. Kolmanda klassi ülesandeks oli leida koolimajast üles sinna riputatud QR-koodid, nendesse peitunud ülesanded ja küsimused ning otsida neile netist vastused. Jälgede segamiseks polnud mitte kõigi koodide all küsimusi ja mäng käis aja peale. Kõigil tundus täitsa tore olevat." 
Omamoodi lugupidamist avaldas aga sügisele ja loodusele õpetaja Hanseni kureeritav 4. klass, kes pakendas sügislehti ning talletas sügishõngu oma klassiruumi - tulemus oli üllatavalt meeleolukas.
Ning taas tõestasid Arte spordipoisid, et nad on tegijad.

Kommentaare ei ole: